Grønlandsk samarbejde om dansk finanslov

I dag tirsdag fremlægger den danske regering deres forslag til Finanslov for 2015.
Skrevet af Karsten Sommer
09. september 2014 04:05

Og de to grønlandske folketingsmedlemmer fra Inuit Ataqatigiit og Siumut har aftalt at de vil koordinere deres indsats i forhandlingerne.
 
- Jeg er glad for, at Grønlands to folketingsmandater nu kan sikre den stærkest mulige stemme for Grønland i forhandlingerne ved at samarbejde, siger Sara Olsvig, der på grund af sine nye opgaver som formand for IA, om en uge overlader sin plads i Folketinget til sin suppleant Johan Lund Olsen.

- Vi står stærkest sammen, og jeg glæder mig til at fortsætte samarbejdet med Johan Lund Olsen, siger Siumuts Doris Jakobsen, som siden det danske finanslovsforslag blev fremlagt, har haft travlt med at danne sig et overblik over forslaget, sammen med Sara Olsvig.

- Der er fortsat store poster på den danske finanslov som Grønland skal kæmpe for. Det gælder særligt retsvæsenet og kriminalforsorgen samt forsvarets rolle i Arktis, siger Sara Olsvig, der i går tog til Canada for, som sin sidste opgave for Folketinget, at deltage i den arktiske parlamentarikerkomites kongres.
 
Doris Jakobsen vil således være den eneste repræsentant fra Grønland i dag i Folketingssalen, når finansloven førstebehandles.
 
- Og der bliver nok at tage fat på i forhandlingerne, siger Doris Jakobsen.