Grønlandsk præst spares væk

Den grønlandske præst i Danmark er sparet væk på finansloven for næste år. Fællesforeningen Inuit i Danmark, kritiserer nu formand for Naalakkersuisut Kuupik Kleist for at løbe fra sit løfte.
Skrevet af Nauja Møller
04. marts 2010 10:13

Nedlæggelsen af præsteembeddet trodser tidligere udtalelser fra formanden for Naalakkersuisut. Ved et pressemøde den 10. november 2009 forsikrede Kuupik Kleist nemlig, at der altid vil være en præst for grønlændere i Danmark.

- Og forhåbentlig kan vi også ligefrem forbedre betjeningen næste år, sagde Kuupik Kleist.

Allerede en måned efter, at Kuupik Kleist havde afgivet sit løfte modtog den grønlandske præst i Danmark, Jens Kristian Kleist et brev fra KIIIN med oplysning om, at præsteembedet pr. 1. januar 2011 ikke længere står på finansloven.

- Man kan ikke stå frem og love noget og bagefter løbe fra sit løfte, siger Bitha Metelmann, som er formanden for fællesforeningen INUIT

- De dårligst stillede grønlændere vil komme i en frygtelig situation, når de ikke længere kan henvende sig til en grønlandsk præst, især psykisk syge grønlændere og patienter med en meget alvorlig sygdom, vil få det hårdt, siger Bitha Metelmann.