Grønlandsk præst i Århus udnævnt

Efter årevis med drøftelser og snak om endnu en grønlandsk præst i Danmark, bliver det nu til virkelighed. Biskoppen i Aarhus Stift Kjeld Holm har netop ansat en grønlandsk præst, som fremover skal være præst for alle de grønlændere i Danmark, der selv har valgt at slå sig ned der.
Skrevet af Martine Lind Krebs
20. juni 2013 07:49

Det bliver Juanna Platou, som i øjeblikket er på orlov, der fra første august bliver en del af Vor Frue Sogn i Aarhus, meddeler kontorchef i Aarhus Stift Jette Madsen.  Såvel domprovsten som Fællesforeningen Inuit er blevet hørt i forbindelse med ansættelsen.

Selvstyrets præst Jens Kristian Kleist har siden sidste sommer ikke måttet betjene de grønlændere, der opholder sig frivilligt i Danmark. De har dermed i et år stået uden mulighed for at blive døbt, konfirmeret, gift eller begravet på deres modersmål.

Ifølge kontorchefen vil Aarhus Stift, efter at Juanna Platou er kommet i gang med embedet, forsøge at etablere en dialog med den grønlandske biskop om, hvordan de to præster i Danmark fremover kan samarbejde.