Grønlandsk musik hitter

Rockgrupperne Nanook og Qaammataasat ligger nu i top-ti i den danske hitliste Rockchart, mens den grønlandske gruppe Thornstone ligger i top 20. Hør musikken.
Skrevet af Noah Mølgaard
21. november 2011 12:16

Kendte navne som Rasmus Lyberth, Nivi Nielsen og Simon Lynge har været Grønlands flagskibe i den internationale musikscene. De får nu selskab af tre unge bands.

Hitlisten Chartbase kalder sig selv for Danmarks største uafhængige musik- og hitliste hjemmeside. Sanne Salomonsen topper rock hitlisten, men listen indholder ikke desto mindre tre grønlandske rockgrupper.

Det er Nanook med sangen "Ai Ai", der nu ligger på 5. pladsen i CB Rockchart, mens Qaammataasat ligger på 8. pladsen med sangen "Kisivit". Og lidt længere ned finder man rockgruppen Thornstone på 18. pladsen med sangen "Sussa Igloo".

Det er ikke hverdagskost at tre unge grønlandske bands ligger på en dansk hit-liste, hvor ovenikøbet to ligger i top-ti.

- Nutidens musik har andre betingelser i forhold til tiden, hvor grupper som Zikaza, Inneruulat, Inuit og Sume prægede den grønlandske musikscene, fortæller formanden for kunstnernes parably-organisation Eqqumiitsuliornikkut Pinngorartitsisut Ingerlatsisullu Leif Immanuelsen til KNR.

Han har selv været aktiv musiker i flere årtier og blev som repræsentant for musikernes sammenslutning valgt som formand i IPIS.

- De unge har i dag bedre tid til at lave reklame arbejde og er blevet bedre til at bruge de muligheder der findes på at gøre opmærksom på deres musik, siger Leif Immanuelsen.