Grønlandsk modeshow i Kina

- Der blev sagt "næh" og "ih" og "åh" på kinesisk da skindvirksomheden Great Greenland i går fremviste sin nyeste kollektion af pels og skindprodukter på Danmarks ambassade i Kinas hovedstad Beijing.
Skrevet af Karsten Sommer
06. november 2013 04:42

Modesshowet indgik som en del af Naalakkersuisoq for Råstoffer, Jens-Erik Kirkegaards pågående rejse til Kina.

Hen ved 40 kinesiske journalister havde tilmeldt sig arrangementet, og de nye sælskindskreationer, der blev fremvist af kinesiske modeller, udløste stor begejstring hos de fremmødte kinesiske erhvervsfolk og medier.

Kontakten til den kinesiske modeverden blev indledt sidste år, da den daværende Naalakkersuisoq for råstoffer, Ove Karl Berthelsen besøgte Kina.

Det førte til at den berømte kinesiske modeskribent Xu Fengli, - som har mere end 1 million fans på sin blog - besøgte Grønland her i efteråret. Med sig havde han fotografen Peter Chang, og sammen har de nu lavet en række modefotos, som over de næste måneder løbende vil blive offentliggjort på Fengli´s blog.

Der vil også komme artikler i de to største modemagasiner i Kina, dels om grønlandsk mode, men også om Grønland som turistland.

-Der er ingen tvivl om, at Grønlands mange unikke oplevelsesmuligheder, den rene natur og de spændende gastronomiske oplevelser er noget der tiltaler mange kinesiske turister, siger Jens Erik Kierkegaard.

En rundspørge lavet af Visit Greenland viser, at der har været omkring 400 kinesiske turister alene i Ilulissat i 2013.