Grønlandsk model til Færøerne

En model og metode for, hvordan man opdeler forskellige typer af turister her i Grønland, har vist sig så værdifuld, at det færøske turistråd nu også har besluttet sig for at introducere modellen på Færøerne.

Det er Visit Greenlands såkaldte mapping-projekt, der kort og godt inddeler de typer af turister, der kommer til Grønland, i 11 forskellige kundegrupper så som ’den vildmarkssøgende’, ’kulturværdsætteren’ og ’sightseeren’.

- Mapping-projektet kan bruges i de andre nordatlantiske lande, for det er ofte relativt ens besøgende, vi har, siger Guðrið Højgaard, der er Visit Faroe Islands direktør.

Hendes virksomhed har besluttet at blive del af turismeprojektet med målretningen.

Mapping-projektet er støttet økonomisk af en række turistorganisationer i Norden, og på sigt er det  ambitionen af islændingene tager redskaberne til sig.

Direktør for Visit Greenland, Anders Stenbakken, forklarer:

- Tanken er, at vi skal blive klogere på hvilke turister, der i dag kommer til vores tre ø-nationer i Nordatlanten. Vi vil gerne have fat i flere turister fra Island, men det kræver blandt andet, at vi kan danne os et langt bedre af, hvem disse turisttyper helt konkret er, siger Visit Greenland-direktøren.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt