Grønlandsk ingeniørstuderende nomineret til bedste bachelorprojekt

Thomas Ravnshøj Johansen studerer til civilingeniør ved Danmarks Tekniske Universitet. Det gør han så godt, at hans bachelorprojekt er blevet nomineret til årets bedste.
17. november 2015 05:15

29-årige Thomas Ravnshøj Johansens projekt er en varmepumpe, der skal kunne opvarme huse og større bygninger i Arktis.

- Fordi at det er aktuelt det er en ny måde at varme huse på oppe i Grønland, og fordi DTU er med i en større undersøgelse, hvor blandt andet i Norge og Island og Færøerne om at lave forsøg på, at varme huse op på nye måder oppe i Arktis, siger Thomas Ravnshøj Johansen.

Læs også Studerende får legater fra Ivalo og Minik

Han skal præsentere den nye teknologi i International Symposium  i Odense, og han er meget beæret og spændt over nomineringen.

- Jeg er meget beæret. Jeg er rigtig stolt og meget spændt på at skulle præsentere opgaven. Jeg synes, det er rigtig fedt at være med, også fordi jeg er med til at give opmærksomhed om ny teknologi og måde at gøre tingene på i Arktis.

Læs også VIDEO Campus Kujalleq for og imod uran

Varmepumpen er allerede i brug i enkelte huse i Grønland, og Thomas mener, at hans projekt kan komme i brug om et års tid.

-Der er nogle steder i Grønland, der er der nogle enkelte husstande, der har installeret varmepumpe på deres huse for eksempel i Nuuk, som laver varme fra luften.

- Men man kan for eksempel forestille sig, at større huse kunne varmes af fjernvarme til blokke og lidt forskelligt. Hvis det kommer i gang, kan man nok forestille sig, at der sker noget i løbet af et par år, siger Thomas Ravnshøj Johansen.

Læs også Sund mad skal øge trivsel og mindske fravær

På torsdag den 19. november finder Thomas Ravnshøj Johansen ud af, om han har vundet prisen for årets bedste bachelorprojekt.