Grønlandsk håndbold sikrer fremtiden

For ti år siden havde grønlandsk håndbold sin storhedstid med VM deltagelse for både dame- og herreholdet. Sidenhen har det skortet på succesen. Det er længe siden der har været gang i dameholdet og herrerne fik ikke kvalificeret sig til årets VM, der stater i dag i Spanien.
Skrevet af Peter Troelsen
13. januar 2013 09:22

Det har fået forbundet til at tænke langsigtet og lægge planer for, hvordan ungdommen kan vindes tilbage til spillet med den lille runde. Streethandball er en af løsningerne og aldersrelateret træning er en anden. Samtidig satser man også på at videreudvikle eliten.

-Vi har valgt at køre både en satsning på bredden og en satsning på eliten. De to ting kan fint følges ad, ja den ene kan stort set ikke undvære den anden. Hvis ikke vi kan fremvise resultater på eliteplan bliver det meget svært at finde penge til at satse på bredden, fortæller herrernes landstræner Niels Møller, der i disse dage er i Grønland for at holde træningssamling med de landsholdsspillere der har bopæl i Grønland.

Jobbeskrivelsen til Niels Møller var træner for landets eliteherrer, men han har ikke kunnet holde fingrene fra planlægningen af håndboldens fremtid her i landet. Et faktum man er meget tilfredse med i Grønlands Håndbold Forbund.

-Det var også et ønske fra vores side at Niels Møller fik en medvirkende rolle i vores satsning på ungdommen. Det var bl.a. ham der introducerede os til streethåndbolden, og hans engagement har været en af drivkræfterne i den store satsning vi i øjeblikket har gang i. Han er så at sige vores bindeled mellem bredden og eliten, fortæller Elise Bruun fra GHF´s bestyrelse til knr.gl..