Grønlandsk gyser har snart premiere

Der er lagt op til god gammeldags GYSER-stemning, når det grønlandske filmselskab Tumit Production til juni blænder op for deres nye spillefilm - Qaqqat Alanngui - Skygger i Fjeldet.
Skrevet af Karsten Sommer
16. marts 2011 06:26

Filmen er instrueret af den 33-årige Malik Kleist, som mange nok hidtil har kendt bedst som forsanger i det grønlandske kultband Chilli Friday.

Men de senere år har den stået på filmproduktion i hans eget produktionsselskab Tumit production, som sidste år stod bag den populære Hinnarik-film.

Nu kaster Malik Kleist sig ud i intet mindre end Grønlands første action-thriller.

Seks unge nyudklækkede studenter tager til en hytte i fjorden. Langsomt begynder der at ske uforklarlige ting, utrygheden breder sig, og pludselig dukker også en qivittoq op! Hvor mange der kommer levende hjem fra den tur, må man vente til premieren med at få at se.

Friske unge grønlandske skuespillere - nogle med erfaring - nogle debutanter - medvirker i filmen, der tog 9 uger at indspille, og har kostet 2 millioner kroner at lave.

Filmprojektet startede som "Iliveq". Til pressemødet i Katuaq igår tirsdag præsenteredes filmens nye titel, premieredato, filmplakat og lignende.

Fredag den 3. juni er der gallapremiere i Katuaq i Nuuk, og så skal der gyses til den store guldmedalje.