Grønlandsk fødselsdagssang til Kronprins Frederik

Det Grønlandske Hus i København har arrangeret fødselsdagssang og heppekor for at hylde Kronprinsen under hans fødselsdagsløb.
Foto © : AWG2016/Dida G. Heilmann
16. maj 2018 06:43

Den grønlandske fødselsdagssang kommer til at gjalde ud over Kronprinsen, den 21. maj, når han løber forbi heppekoret fra Det Grønlandske Hus i København.

I anledning af Kronprins Frederiks 50-års fødselsdag er der arrangeret løb i Danmarks fem største byer, hvor Kronprinsen selv vil deltage i alle løb på dagen.

Og i forbindelse med løbet i København vil Det Grønlandske Hus arrangere en  grønlandsk fødselsdagshilsen, når Kronprinsen løber forbi i Sankt Thomas Plads i Frederiksberg. 

- Vi vil gerne vise Kronprinsen, hvor meget vi påskønner hans store kærlighed og engagement i Grønland - og vi er sikre på, at det er noget, han vil sætte pris på, siger direktør i det Grønlandske Hus i København, Leise Johnsen.

Det grønlandske heppekor vil heppe på Sankt Thomas Plads i København på den 10km-rute, som Kronprinsen skal løbe.

Der vil blive heppet med grønlandske flag og Mik og Aavaat-koret skal synge den grønlandske fødselsdagssang, Inuuissiortoq Pilluarit.

Her i landet bliver Kronprinsens fødselsdag også fejret. I Nuuk har Kommuneqarfik Sermersooq arrangeret et familieløb på 3,5 kilometer den 21. maj, for at fejre Kronprinsen.