Grønlandsk design i Berlin

I denne uge afvikles den traditionsrige modeuge i Berlin, og i år er der grønlandsk design repræsenteret i form af designeren Najannguaq Davidsen Lennert og hendes Inuik Design samt Bibi Chemnitz.
Skrevet af Peter Troelsen
03. juli 2012 11:27

Også i denne sammenhæng har Grønland fundet sammen med Island og Færøerne, der her præsenterer designernes kollektioner i en samlet gruppe.

Inuik Designs nye kollektion har fået produktionsudviklingsstøtte fra selvstyret, og for første gang skal Najannguaq Davidsen Lennert prøve sig selv af på den store scene. Som debutanter på de bonede gulve er turen til Berlin først og fremmest en tur, hvor man suger nye indtryk til sig og lærer af de erfarne deltagere i modeugen.

-Min manager Mikisoq H. Lynge og jeg er i Berlin for at skabe kontakter og for at lære noget, vi kan bruge i vores fremtidige virke. Vi har valgt at gribe tingene lidt anderledes an, så onsdag deltager vi i en event med vores nordiske kolleger, hvor vi har droppet catwalken. I stedet for har vi underholdning i form af musik, dans og performance, og de medvirkende viser så vores kollektion frem, imens de optræder. Det håber vi vil skabe opmærksomhed, fortæller Najannguaq Davidsen Lennert.

Den nye smukke kollektion er meget gennemarbejdet, og den har helt klart inspiration fra designerens hjemland.

-Jeg har i Nuuk lavet alle tegninger til kollektionen, samt produceret samtlige prototyper. Inspirationen har jeg hentet i de gamle dragter, som inuit havde på dengang. Det har jeg kombineret med et nordisk islæt. Nu er der kun tilbage at håbe på, at vi bliver taget godt imod her i Berlin, siger designeren inden morgendagens store event.

Torsdag er der en VIP event, hvor der kommer indkøbere og internationale journalister.

Du kan se mere til kollektionen her: www.inuik.net