Grønlandsk besøg på svensk litteraturmesse

10 unge forfattere tager på en nordisk inspirationsrejse og besøger bl.a. Göteborg Bogmesse. Det sker i forbindelse med, at Novellesamlingen ”Allatta - Ung i Grønland, ung i Verden” udgives på svensk, skriver Nordens Institut - NAPA.
Skrevet af Karsten Sommer
19. september 2013 06:54

Novellesamlingen udkom i juni i år på grønlandsk og dansk og indeholder 10 noveller skrevet af unge fra hele Grønland. De 10 unge blev valgt som vindere i en skrivekonkurrence, arrangeret i et samarbejde mellem NAPA, Nunatta Atuagaateqarfia, NUIF og Milik Publishing.

- Målet med Allatta har været at stimulere unges interesse for at skrive fiktion om temaer, der optager unge i dag. Men vi håber også, at antologien kan hjælpe med at styrke og fastholde unges interesse for at læse, lyder det fra organisationerne bag konkurrencen.

De 10 unge forfatterspirer skal under inspirationsrejsen blandt andet besøge Forfatterskolen i København, Testrup Højskole, som har en skrivelinje, ligesom de skal deltage i en oplæsningsaften i Grønlænderhuset i København.

De unge er: Maaliaaraq H. Nielsen, Paninnguaq Boassen, Miiannguaq Olsvig, Johannes-Lars Therkelsen, Pivinnguaq Mørch, Tukummeq Danielsen, Gerda Berthelsen, Sørine Steenholdt, Niviaq Korneliussen og Rosine Kreutzmann.

Inspirationsrejsen er støttet af NAPA - Nordens Institut i Grønland, Nordisk Kulturfond ogKulturkontakt Nord