Grønlands Rejsebureau har haft et stærkt 2013

Grønlands Rejsebureau - der er en del af Air Greenland-koncernen - kom ud af 2013 med et overskud på 2,8 millioner kroner efter skat.
02. april 2014 09:45

 - Et resultat, som bureauets administrende direktør Peter Bastrup betegner som godt efter et år med øget tilgang af både privat- og erhvervskunder i såvel Grønland som Danmark.

Ifølge direktøren skyldes fremgangen blandt andet et helt nye selvbetjeningssystem til erhvervskunderne på en ny onlineportal.

- Den giver virksomhederne adgang til selv effektivt og billigt at planlægge, booke, bestille og købe rejseydelser, og den enkelte virksomhed kan selv definere, hvilke rejsepolitikker og regelsæt de enkelte medarbejdere må rejse efter. Det gør NAIA, som systemet kaldes til et unikt værktøj til at optimere virksomhedens rejseydelser og få mere ud af rejsebudgettet, anfører Peter Bastrup.

Samtidig har Grønlands Rejsebureau også oplevet en betydelig vækst i salget af turistrejser. Antallet af udenlandske kunder er steget med 18 procent.

- Det er samtidig glædeligt, at turisterne er ved at få øje på de muligheder, som Grønland også tilbyder uden for højsæsonen. Der har således været en stigning i salget af forårsrejser på 57 pct. fra 2013 og til i år.

- Vi vil udnytte disse positive tendenser og sammen med den øvrige Air Greenland-koncern målrettet øge salgsindsatsen på de udenlandske markedet for at tiltrække  endnu flere turister i skuldersæsonerne - altså perioderne uden for højsæsonen, understreger Peter Bastrup  en kommentar til årsregnskabet.