Grønlands Råd for Menneskerettigheder mødes i denne uge

Efter stiftelsen af Grønlands Råd for Menneskerettigheder tilbage i marts 2013 sker der nu noget igen. Rådet mødes i denne uge i Nuuk, og den første dag vil blive brugt på et kursus omkring menneskerettigheder.
Skrevet af Peter Troelsen
07. oktober 2013 11:51

Også menneskerettighederne her i Grønland vil være blandt de punkter, der er på dagsordenen for det første møde i Grønlands Råd for Menneskerettigheder. Der vil være debat om emnet og der vil også blive oprettet arbejdsgrupper på området. De skal på længere sigt sætte aktiviteter i gang og udbrede kendskabet til menneskerettigheder i befolkningen.

-I den nærmeste fremtid vil en statusrapport udkomme om menneskerettigheder i Grønland udarbejdet af Dansk Institut for Menneskerettigheder (IMR). Jeg forventer at rapporten, som vi under mødet vil vurdere, vil vise os fremadrettede udfordringer som ligger foran os, fortæller Hjalmar Dahl, formand for Grønlands Råd for Menneskerettigheder.

En af de aktiviteter Grønlands Råd for Menneskerettigheder, der har hele 17 medlemmer, har haft gang i siden stiftelsen tidligere på året er en konkurrence om et logo til foreningen. Det har givet mange forslag fra folk i Grønland.

- Vi har fået meget positiv respons om vores landsdækkende logokonkorrence og det er vi meget glade for. Rådet vil tage stilling til de mange fine forslag og afgørelsen vil blive offentliggjort efter mødet på onsdag, fastslår Hjalmar Dahl.