Grønlands Råd for Menneskerettigheder kræver vished

Nu har de juridisk faderløse her i landet ventet længe nok på en afgørelse på, om de skal have erstatning eller ej. Grønlands Råd for Menneskerettigheder presser nu på for at få en endelig løsning på de juridiske problemer.
Skrevet af Peter Troelsen
24. januar 2014 11:39

Naalakkersuisut har henvendt sig til den danske regering for at få en aftale i stand om erstatning for de juridisk faderløse, men det gav desværre intet resultat. Derfor står de faderløse stadigvæk med langt flere spørgsmål end svar.

-De juridisk faderløses evige ventetid i uvished fortsætter, og det kan man under ingen omstændigheder acceptere, også fordi at sagen nu ligger på grænsen af krænkelse af retten til retfærdig behandling af de berørte, siger Formand for Grønlands Råd for Menneskerettigheder, Hjalmar Dahl.

Dahl vurderer det hidtidige politiske arbejde som positivt, men efterlyser nu en endelig afgørelse. Derfor vil Grønlands Råd for Menneskerettigheder gerne se politikerne få fjernet uenighederne og finde frem til den løsning, alle ønsker.

- Det er på tide, at den mangeårige ventetid i uvished for de juridisk faderløse stoppes, og hvis der er politisk vilje tilstede, kan den effektueres indenfor den nærmeste fremtid, mener Hjalmar Dahl.