Grønlands nationalmuseum indleder nyt samarbejde

Nyt samarbejde mellem Knud Rasmussens Hus i Hundested og det grønlandske nationalmuseum skal sikre et bedre samarbejde mellem de to museer. Aftalen blev naturligvis underskrevet på Knud Rasmussens gamle arbejdsbord i hans hus i Hundested.
01. november 2013 09:21

Direktøren for Grønlands Nationalmuseum Daniel Thorleifsen indgik sammen med museumsinspektør Søren La Cour fra Knud Rasmussens hus en ny samarbejdsaftale.

Samarbejdsaftalen mellem Knud Rasmussens Hus og Nunatta Katersugaasivia, som nationalmuseet hedder på grønlandsk, forpligter parterne til at underrette hinanden og samarbejde om fælles projekter omkring både forskning og formidling. Konkret kan det udmønte sig i udveksling af museumsgenstande til særudstillinger og få materiale fra magasinerne frem i lyset.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis i dag.

I Danmark håber de at aftalen kan være med til at sikre et nyt Knud Rasmussen-museum på Hundested havn.

Ønsket om et nyt museum er både at vise materiale omkring Knud Rasmussen, men også at formidle hele historien om mødet mellem Grønland og Danmark, som Knud Rasmussen oplevede det, men også det moderne møde og de udfordringer der venter Grønland i fremtiden som en del af de arktiske egne med klimadagsorden, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Der er afholdt møder med Hundested havn omkring en mulig placering af et nyt museum, og der er anvist nogle placeringer.

-Det vi tænker er så tæt ude, at det nærmest ligger i vandet. Det vil være det perfekte, så man kan sejle til med kajakker. Vi vil skabe et helt nyt museum, som er bæredygtigt på alle måder, og som formidler på alle måder også virtuelt. Vi forestiller os at vi på et tidspunkt kan sidde på Hundested havn og sige goddag til Daniel Thorleifsen oppe i Nuuk via en skærm, så vi fælles kan få den samme kulturelle oplevelse, siger Helle Lunderød, som er lokalpolitiker for socialdemokraterne og formand for kulturudvalget.

Daniel Thorleifsen glæder sig også over det nye samarbejde.

-Vi er ikke så mange, der beskæftiger os med Grønlands historie, men alle kender det her sted. Jeg har også glædet mig til dette samarbejde, med meget fokus der er nu på det arktiske område nu om dage. Man hører ikke så meget om Grønlands historie, vi ønske at formidle det kultur-historiske mere bredt i samarbejde med andre og glæder os at gå i gang med fælles projekter, siger Daniel Thorleifsen til Frederiksborg Amts Avis.