Flemming Møller Mrotensen (S) besøgte torsdag Dronning Margrethe og Kronprins Frederik på Amalienborg som ny minister for udviklingssamarbejde og nordisk samarbejde.Foto: RitzauScanpix

Grønlands-kender er ny nordisk minister i Danmark

Flemming Møller Mortensen (S) har en baggrund som sygeplejerske i Grønland og grønlandsordfører i Folketinget.

Torsdag kunne socialdemokraten Flemming Møller Mortensen indtage posten som dansk minister for et nyoprettet ministerium, der skal fokusere på udviklingsområdet og nordisk samarbejde.

Og det er en politiker med kendskab til rigsfællesskabet, som indtager posten.

Den 57-årige nordjyde er uddannet sygeplejerske og arbejdede som sygeplejerske på sygehuset i Ilulissat i 1994. Det skete efter et ophold i Indien, hvor han som nyuddannet sygeplejerske arbejdet på et hospital for spedalske.

Han blev valgt til Folketinget i 2007 og har i en lang årrække været både grønlands- og færøordfører for Socialdemokratiet samt sundhedsorfører.

I det nye ministerjob kommer Flemming Møller Mortensen blandt andet til at sidde med samarbejdet i de nordiske lande - i tæt parløb med udenrigsminister Jeppe Kofod.

Flemming Møller Mortensen overtager posten efter nu forhenværende minister for for fødevarer, fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde, Mogens Jensen. Han trak sige tidligere på ugen efter en skandalesag om aflivning af mink.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt