Grønlands-kender er ny nordisk minister i Danmark

Flemming Møller Mortensen (S) har en baggrund som sygeplejerske i Grønland og grønlandsordfører i Folketinget.
Flemming Møller Mrotensen (S) besøgte torsdag Dronning Margrethe og Kronprins Frederik på Amalienborg som ny minister for udviklingssamarbejde og nordisk samarbejde. Foto © : RitzauScanpix
20. november 2020 08:19

Torsdag kunne socialdemokraten Flemming Møller Mortensen indtage posten som dansk minister for et nyoprettet ministerium, der skal fokusere på udviklingsområdet og nordisk samarbejde.

Og det er en politiker med kendskab til rigsfællesskabet, som indtager posten.

Den 57-årige nordjyde er uddannet sygeplejerske og arbejdede som sygeplejerske på sygehuset i Ilulissat i 1994. Det skete efter et ophold i Indien, hvor han som nyuddannet sygeplejerske arbejdet på et hospital for spedalske.

Han blev valgt til Folketinget i 2007 og har i en lang årrække været både grønlands- og færøordfører for Socialdemokratiet samt sundhedsorfører.

I det nye ministerjob kommer Flemming Møller Mortensen blandt andet til at sidde med samarbejdet i de nordiske lande - i tæt parløb med udenrigsminister Jeppe Kofod.

Flemming Møller Mortensen overtager posten efter nu forhenværende minister for for fødevarer, fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde, Mogens Jensen. Han trak sige tidligere på ugen efter en skandalesag om aflivning af mink.