ISLAND GAMES Grønlands fodboldherrer videre til semifinalen

Grønland vandt over værtslandets hold, Gotland, og sikrede sig en plads i semifinalen i Island Games.
Foto © : Peter Vest
Skrevet af Mads Pedersen
27. juni 2017 16:11

Det var en lige kamp, da Grønlands landsholdsherrer mødte Gotland i en altafgørende kamp i 20 graders varme.

Angriberen Norsaq L. Mathæussen gjorde det til 1-0 i første halvleg, der betød, at Grønland stille og roligt kunne forsvare føringen. Gotland havde bolden meste af tiden uden at blive helt farlig, mens Grønland så farligst ud med kontraangreb og afslutninger.

I starten af anden halvleg var Gotland farlige, men takket være Grønlands målmand Looqi Svane kunne Gotland ikke få en tidlig udligning i anden halvleg.

I midten af anden halvleg fik Gotland deres længe ventede udlignende mål, men målet blev annulleret, da der var begået frispark mod Looqi Svane.

Spillet foregik på Grønlands banehalvdel, mens Gotland kom tættere og tættere på at score mål. Grønland havde meget svært ved at erobre bolden og få styr på deres spil.

Anfører og midtstopperen Nukannguaq Zeeb fik rødt kort efter 22 minutter i anden halvleg efter, da han fik sit andet gule kort for at klage over en dommerbeslutning. Derefter så det sort ud for Grønland.

Men et mandskab i undertal fandt styrke i deres leders udvisning og begyndte at løbe mere og arbejde hårdere.

Med 10 minutter igen fik Gotland tildelt et farligt frispark, som heldigvis for Grønland var Looqi Svane igen redningsmanden.

Grønlands første chance kom i slutningen af kampen og Grønland kunne have afgjort kampen, men stolpen stod i vejen.

Grønland tog sig god tid når dommeren har fløjtet og prøvede at spilde tiden ved at holde på bolden uden at være farlige.

Endelig lød fløjten og takket være store og vigtige redninger af Looqi Svane kom Grønland videre til semifinalen.