Grønlands helt egen skønhed til Miss Earth

Grønland skal for første gang med i Miss Earth konkurrence med en grønlandsk kandidat. Nulle Josephsen fra Maniitsoq skal være med i Miss Earth i Wien i Østrig til december.
Foto © : Knud Peter Photography
09. september 2015 04:40

Her skal vort lands kandidat fortælle om de udfordringer klimaforandringerne giver Grønland. Og den kommende kandidat glæder sig.  

-Jeg er stadig overrasket og har stadig svært ved at tro på det, men det er meget spændende og jeg glæder mig, siger den 20-årige Miss Earth kandidat Nulle Josephsen. 
- Hun er som mange andre grønlændere, vokset op tæt på naturen. Hun er 1,76 cm høj og repræsenterer et klassisk Inuit udseende, har en stærk personlighed, er åben og modig. Det er også derfor at det netop er hende der er valgt for at præsenterer hele Grønland, siger direktør for Miss Greenland Aviaaja Hammeken Schultz.  

-Jeg valgte Nulle på baggrund af hendes klassiske inuit udseende, og hendes studieretning på gymnasiet Natur og miljø, hvilke gør hende til en stærk kandidat til Miss Earth greenland, fortæller Aviaaja Hammeken Schultz. 

Læs også Niviaq Korneliussen nomineret til debutantpris

Formålet med skønhedskonkurrencen er, at fremme miljø og natur områder som relaterer til ens eget land. Miss Earth kan være en stemme for den nationalitet man har. 

-Miss Earth Greenland skal fremme en sag om global opvarmning da Grønland har stor indflydelse på resten af verden. Grønland er specielt ramt af klimaforandring og det ses på vejrforandringer som blandt andet gør at fangerne specielt nordbo ikke længere kan have fangst som de plejer. Det kommer også til at ændre på vores økosystem og påvirke vores kulturarv til de næste generationer, siger direktør for Miss Greenland Aviaaja Hammeken Schultz. 

Hun fortæller også at de nu er i gang med at søge fonde for at realiserer Miss Earth eventen.