Grønlands forhistorie nu som tegneserie

"De første skridt" er navnet på et nyt grønlandsk-dansk-sproget tegneseriehæfte, der udkommer nu på tirsdag den 22. september. Det er tegneren og forfatteren Nuka Konrad Godtfredsen, der i ord og billeder fortæller den fascinerende og dramatiske historie om de første indvandringer i Grønland for 4.500 år siden.
19. september 2009 15:11

Hovedpersonerne er drengen Nanu og hans familie, og gennem dem fortælles grønlands forhistorie med isbjørnefangst, hjælpeånder og jagten efter at opdage nyt.

Tegneserien er blevet til i tæt samabejde med et hold arkæologer fra Nationalmuseet i Danmark og det grønlandske skolebogsforlag Ilinniusiorfik. Og mange vil nok kunne nikke genkendende striberne med Nanu fra avisen Sermitsiaq spalter. Her har tegneserien været bragt uge efter uge i mere end et år. Men nu bliver alle Nanus oplevelser samlet i et hæfte, som alle skolebørn i Grønland kan glæde sig til at læse.

Ønsket med tegneseriealbummet er at nå ud til så mange som muligt - ikke mindst børn og unge - med fascinerende og originale fortællinger om den nyeste viden fra den arkæologiske udforskning af Grønland. Men hermed stopper det ikke. Kommende udgaver på engelsk, fransk og inuktituk vil sikre tegneseriens udbredelse i hele inuitverdenen, skriver forlaget i en foromtale.

Udgivelsen er støtte af Kommissionen for Videnskabelige Undersøgelser i Grønland, Forskningsrådet for Kultur og Kommunikation og Canadas ambassade i Danmark.