Grønlands første operasangerinde

Nu er det ganske vist. Grønland får sin første uddannede operasangerinde til juni.

Det er den 26-årige Ida Heinrich fra Nuuk, som er blevet udlært som mezzosopran fra Söngskólinn i Reykjavik på Island.

Glæden ved at synge har Ida Heinrich haft helt fra barnsben, og i 1993 – som 14-årig – blev hun medlem at sangkorene NIPE og Nordisk Kvindekor.

Det førte hende til den store Nordiske Kvindekonference i Finland i 1994, og der mødte hun den islandske sangkors-dirigent Margret Palmadóttir, der blev opmærksom på hendes smukke stemme, og opfordrede hende til at melde sig til sangskolen i Reykjavik.

Hvad får en ung grønlandsk kvinde til at uddanne sig til operasangerinde?

-Jeg har altid elsket at synge, og min islandske lærerinde fik mig til at forstå at min stemme var så stor at jeg skulle interessere for opera, og ikke pop eller jazz, fortæller Ida Heinrich.

-Jeg håber at jeg fremover vil kunne bruge min uddannelse også i Grønland. Der er mange gode sangere i Grønland, og jeg vil gerne give det jeg har lært, videre til de dygtige grønlandske sangere. Mange af dem længes efter at få sangundervisning.

Publikum i Nuuk, og muligvis hele Grønland via TV, vil den 10.juni få mulighed for at høre Ida Heinrichs eksamensprogram ved en koncert i Katuaqs store sal.

-Jeg glæder mig rigtig meget til koncerten. Jeg kan næsten ikke vente, fortæller Ida Heinrich på en mobiltelefon fra Island.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt