Grønlands første NGO-koalition ser dagens lys

Tre organisationer Transparency International Greenland, ICC Greenland og WWF Verdensnaturfonden tager nu initiativ til at danne Grønlands første egentlige NGO-koalition. Og de inviterer samtidig andre NGOer og borgere til at være med.
09. oktober 2013 07:28

Koalitionen vil arbejde for, at borgerinddragelsen og høringerne bliver bedre, når der skal tages stilling til råstofprojekter.

Det er der nemlig brug for, mener initiativtagerne.

- Koalitionen har til formål at arbejde for en tidlig, informeret og rimelig inddragelse af befolkningen i de beslutninger, der træffes af vores folkevalgte i disse år. - Beslutninger, der har  store konsekvenser for befolkningen, samfundet og miljøet i mange generationer frem, siger Steen Jeppson, projektleder hos ICC Greenland.

Koalitionen holder stiftende møde den 14. oktober i Nuuk og interesserede er velkomne i ICC’s kontor, Issortarfimmut 7b i Nuuk kl. 16.30.

- Foruden udveksling af viden og synspunkter og at være et konstruktivt forum, er planen også, at den nye NGO-koalition skal indgå i dialog med Selvstyret om hvordan man kan udvikle den bedst mulige borgerinddragelse.   Det skulle gerne resultere i, at borgernes ret til inddragelse bliver lovfæstet, siger Anders Meilvang fra Transparency International Greenland.