Grønlands erhvervspotentiale er enormt

Det er nu, virksomheder skal slå til, hvis de vil have del i den store vækst i Grønland, vurderer ny rapport. Forudsætningen er, at er de er tilstede i landet, mener GA.
16. juli 2009 04:51

Grønland har et enormt erhvervspotentiale, og det er nu virksomheder i andre lande skal overveje, om de for alvor vil have del i den vækst, Grønland efter alt at dømme står over for.

Den optimistiske spådom står at læse i en netop færdiggjort - men endnu ikke offentliggjort - rapport, der har analyseret erhvervspotentialet i Grønland.

Rapporten er lavet af Arctic Business Network og peger på en række mulige erhvervsprojekter, blandt andet indenfor råstofudvinding og turisme.

- Rapporten siger meget klart, at en væsentlig forudsætning for at blive en del af fremtiden i Grønland, er at man som virksomhed faktisk er tilstede i Grønland, siger Henrik Leth fra Arbejdsgiverforeningen GA.

- Men er man det, så venter en lang række interessante muligheder, siger han.

Henrik Leth gør dog også opmærksom på, at der er meget store udfordringer inden for uddannelse og ændring i erhvervsstrukturen, der skal løses, hvis det for virkelig skal lykkes at skabe et moderne og bæredygtigt erhvervsliv.

Arctic Business Network, der står bag rapporten, er et erhvervssamarbejde, der bygger på de relationer, der i årevis har været mellem Nordjylland og Grønland. Rapporten offentliggøres i midten af august, umiddelbart før et stort virksomhedsseminar i Nuuk den 20. august.