Grønlands Arbejdsgiverforening og SIK har indgået en overenskomst for hele det private arbejdsmarked

Over de næste tre år vil de ansatte på det private arbejdsmarked, få en lønfremgang på 6,7 procent og samtidig har de fået en Socialfond på lige med de ansatte på den offentlige overenskomst.
Skrevet af Jette Andersen
11. april 2013 18:09

De ansatte i SIK på det private marked kan se frem til en lønfremgang på i alt 6,7 procent over de næste tre år og da de har opnået en større procentsats end med det offentlige, så er formand for SIK Jess G. Berthelsen, glad.

Overenskomsten for det offentlige har en bruttoramme på 4,05 procent og gælder for to år.

- Det, der bliver spændende her de næste tre år, er om inflationen kan holdes i ave til de, eller mindre, end den procentsats, vi har opnået. Vi kan først se om 3 år, om den overenskomst, vi har indgået er god eller ikke god, siger Jess G. Berthelsen, der dog ikke synes at den opnåede procentsats svarer til dagens inflation.

- Det er hvad vi kunne opnå, for det man skal lægge det op imod er at inflationen de sidste 3 år, har været over 8 %.

Også har SIK også formået at få en aftale på plads om en socialfond, på lige fod med de offentligt ansatte. Det er Jess G. Berthelsen efter egne ord 'utrolig glad' for.

I forvejen har forbundet indgået aftaler om socialfond med for eksempel Royal Greenland og Pilersuisoq inden for det offentlige.

- Nu har vi så også indgået med Grønlands Arbejdsgiverforening. Førhen har det været meget svært, at indgå med foreningen omkring fonde, så vi er utrolig glade for, at det nu lykkedes.

Bestyrelsen i SIK HAR godkendt overenskomsten.