Grønland vandt 27-26 over Libyen ved U21-VM

OPDATERET: KNR´s udsendte medarbejder Noah Mølgaard fortæller fra Port Said at stemningen naturligvis er helt i top blandt spillerne, som fik en tiltrængt succesoplevelse efter kampen i går, hvor holdet tabte snævert til Holland.
Skrevet af Karsten Sommer
11. august 2009 09:37

Det nederlag var en stor skuffelse, men i dag var det glemt, og der var smil på læberne over hele linjen.

- Hvorfor lykkedes det dem at vinde i dag?

- Det var kampens topscorer, Aqqaluk Sørensen, der fik scoret sejrsmålet i allersidste sekund, men det var efter en kamp, hvor Grønland kunne takke sig selv for at den blev så spændende. Holdet spillede ikke op til sit bedste idag, brændte mange chancer, og det var kun en flot fighterindsats i kampens slutning, der gjorde at Grønland fik hevet sin første sejr i hus.

Noah Mølgaard påpeger, at vejen frem for grønlandsk håndbold, er at der skabes mulighed for at spille flere landskampe. Spillermaterialet har Grønland nemlig.

- Mange af de grønlandske spillere har imponeret og overrasket flere af de andre holds trænere her ved slutrunden. Der er mange trænere der vil høre mere om de enkelte spillere, og på den måde har Grønland skabt respekt omkring sig, siger Noah Mølgaard, journalist fra Sermitsiaq og KNR´s udsendte medarbejder.

De grønlandske målscorere i kampen mod Libyen var:

Aqqaluk Sørensen 7, Miilu Rosing 6, Miki Heilmann 5, Angutimmarik Kreutzmann 4, Johannes Groth 2, Nuuno Lars Olsen 2, Nuka Heilmann 1.

I morgen onsdag er hviledag. Dagen benytter landsholdet til at flytte til byen Suez, hvor Grønland torsdag og fredag skal spille om placeringerne 17 - 20. Modstanderen kendes første senere i dag, når de sidste puljekampe er spillet.