Grønland tabte til Chile

Der er nu pludselig langt til VM-deltagelse for de grønlandske håndboldherrer efter mandagens nederlag til Chile. Det sydamerikanske hold vandt kampen med 31-28.
Skrevet af Noah Mølgaard
19. juni 2012 06:52

En meget jævnbyrdig kamp sluttede med en sejr til Chile, da Grønland spillede sin første kamp i de panamerikanske mesterskaber i håndbold.

Kampen blev som ventet meget jævnbyrdig og første halvleg sluttede uafgjort 14-14. Og der stod 25-25, da der manglede 12 minutter af kampen. Men Chile som har været et skridt foran hele tiden i anden halvleg trak det længste strå og vandt nøglekampen med 31-28.

- Grønland var næsten altid et par mål bagud, og når hullet blev lukket, trak Chile igen et par mål fra, meddeler Kurt Lauritsen, der er delegationsleder for landsholdet.

Minik Dahl Høegh spillede en stor kamp for Grønland og fandt vejen frem til netmaskerne 10 gange, mens Miki Heilmann og Miilu Rosing scorede fem gange hver.

Emil Feutzmann blev topscorer for Chile med syv fuldtræffere, mens tidligere Barcelona spiller Marco Antonio Oneto spillede en centralrolle i forsvaret og måtte indkassere to udvisninger i kampen, meddeler værterne fra det argentinske håndboldforbund.

Grønland skal i aften møde Argentina, der slog USA med 33-13 i gårsdagens kamp.