Grønland tæt på sit første MSC certifikat

Det grønlandske fiskeri efter rejer er tæt på at blive stemplet som et bæredygtigt fiskeri. Det sker når de grønlandske rejer får det eftertragtede MSC certifikat ved årsskiftet.
Skrevet af Noah Mølgaard
01. november 2012 08:07

MSC certifikatet er international anerkendelse for at fiskeriet sker på bæredygtigt grundlag.

Det er en 4 år lang proces, der er tæt på at falde til grønlandsk fordel, der har kostet det grønlandske fiskeri erhverv 5 millioner kroner.

- Når certificeringen er i hus, må såvel skalrejer som kogte og pillede rejer fra Vestgrønland markedsføres og sælges med MSC’s blå logo. Certificeringen gælder såvel det kystnære som det havgående fiskeri, og den enlige EU-båd, der har licens til rejefiskeri i Vestgrønland, vil også være med på certifikatet, meddeler Sustainable Fisheries Greenland, som bliver forkortet til SFG.

De store supermarkedskæder i Danmark og resten af Europa har allerede meddelt at de kun vil sælge seafood produkter, der er fanget på et bæredygtigt grundlag. Fiskeriet stod til at miste millioner af kroner, hvis MSC certifikatet ikke var kommet i hus.

- Nu, hvor vi står umiddelbart foran certificeringen, ligger det bestyrelsen for SFG meget på sinde at takke medlem af Naalakkersuisut Ane Hansen og hendes forvaltning for deres indsats i denne forbindelse. Helt den samme tak skal rettes til Grønlands Naturinstitut, der ligeledes har medvirket meget aktivt til at nå så langt, som vi er i dag.

- En naturlig fortsættelse af certificeringsprocessen for rejer vil sandsynligvis være en lignende proces for fiskeriet efter hellefisk. Dette emne kommer til behandling i SFGs bestyrelse i den nærmeste fremtid, meddeler Sustainable Fisheries Greenland, som blev oprettet i forbindelse med ansøgningen om MSC certifikat.

Det er erhvervet selv, der søger MSC certifikater, der har gyldighed på fem år.

De grønlandske dokumenter, der baner vejen til MSC certifikat er lagt på hjemmesiden:

http://www.msc.org/track-a-fishery/in-assessment/arctic-ocean/West-Greenland-Coldwater-Prawn