Grønland starter med skæbnekamp

De grønlandske landsholdsspillere i håndbold spiller i aften første kamp under det panamerikanske mesterskaberkamp, som foregår i Argentina.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
18. juni 2012 11:20

Den første kamp bliver mod Chile, og den kan være helt afgørende i bestræbelserne på at sikre billet til næste års VM. En trejdeplads i turneringen vil nemlig være nok til, at Grønland for første gang siden 2007 skal spille med om verdensmesterskabet.

Der er fire stærke panamerikanske lande, som kæmper om at sikre en deltagelse til VM håndbold, som afvikles i Spanien næste år i januar.

Det grønlandske landshold har på forhånd indset, at Argentina, som er mester i panamerikanske mesterskaber, er for stor en mund fuld. Men mod andre nationer, som USA og Venezuela har Grønland gode muligheder.

Men først skal Grønland altså slå Chile i aftens kamp. Et landshold, der er blevet stærkere, men det er Grønlands landshold heldigvis også, vurderer formanden for Grønlands Håndbold Forbund, Boas Møller.

- Vi har bemærket, at Chile er gået frem men det har vores spillere heldigvos også. Især det unge spillere er begyndt at tage ansvar i kampene. Derfor bliver det en spændende kamp i aften, siger Boas Møller.

Det grønlandske landhold har på forhånd meldt ud, at Argentina vil være for stor en mundfuld for dem, men andre nationer som Venezuela og USA er der mulighed for at slå, mener Boas Møller.

- USA og Grønland har spillet meget lige kampe igennem årene. Men Grønland har på det sidste vist overbevisende større resultater end USA. Landsholdet skal bare her i tuneringen tage et kamp af gangen. Og jeg tror at landstræneren har fokuseret korrekt i denne turnering, siger altså Boas Møller.

- Jeg tror, at Venezuela er det svageste i vores pulje, derfor går jeg udfra, at vi kan slå dem ret overbevisende, lød altså vurderingen af de kommende modstandere fra formanden for Grønlands Håndbold Forbund, Boas Møller.

Imorgen spiller Grønland mod Argentina. Og på torsdag, den 21 juni er det mod USA og dagen efter mod Venezuela.

Den 23. juni spilles der om semifinalen og bronze og finale kampen spilles den 24. juni.

Kampene bliver desværre ikke sendt på KNR, men  resultaterne kan ses på www.handballargentina.org.