Grønland spiller landskampe i futsal

For første gang i nationens historie spiller Grønland landskampe i futsal, som er en slags indendørs fodbold. Kampene spilles i slutningen af november og starten af december og foregår i Nuuk. Modstanderen i de tre kampe er det færøske futsal-landshold.
Skrevet af Peter Troelsen
11. oktober 2013 06:50

Futsal er kommet på programmet her i Grønland for at udvikle fodboldspillet og højne standarden af landets fodboldspillere. I et land med svære forhold for udendørs fodbold virker det som en glimrende ide at satse på det indendørs alternativ i form af futsal.

Også tilskuerne i Grønland får mulighed for at se landskampe i fodbold, når futsal bliver en mere almindelig sportsgren her i landet. Hidtil er alle fodboldlandskampe afviklet i udlandet, men med futsal som sports har man faciliteterne til at afvikle landskampe.

Det er Elite Sport Greenland, der i samarbejde med GBU har sat sig for at udvikle futsal her i landet. Kampene mod det færøske landshold er arrangeret af fodboldklubberne i Nuuk gennem deres sammenslutning Nuuk Boldspil Union.