Grønland kvalificerer sig til Panam

Grønland sikrede sig i går med en sejr på 39-29 over Puerto Rico adgang til de panamerikanske mesterskaber.
Skrevet af Martine Lind Krebs
27. februar 2014 08:24

Kvalifikationen kom i hus efter endnu en sejr i kvalifikationsturneringen, der spilles i Mexico i denne uge. I forgårs vandt Grønland over Cuba, og i går vandt håndbolddrengene med hele 39-29 over Puerto Rico.

Ifølge Grønlands Håndbold Forbund kom håndbolddrengene ikke ret godt fra start og var bagud frem til det 20. minut. Men inden pausen havde de kæmpet sig op til en føring på 18-16 resultat.

I anden halvleg blev kampen afbrudt i 15 minutter på grund af en strømafbrydelse i hallen, men det ødelagde ikke rytmen hos de grønlandske håndboldherrer, der udbyggede føringen til 10 mål og slutresultatet 39-29.

-  Ovenpå en meget hård fysisk kamp mod Cuba var der mangel på resourcer hos mange spillere, og der måtte graves dybt efter det, men det lykkes til sidst i 2. halvleg at trække fra, og vi fik i dag brugt hele bænken, siger landstræner Lars Møller.

Kampens topscorer blev Danny Brandt med 12 mål, efterfulgt af Miilu Rosing med 8 og Andreas Lorentzen med 6. Næste kamp spilles i dag mod hjemmeholdet Mexico, og en sejr kan betyde en førsteplads i kvalifikationsturneringen. Men uanset hvad, har Grønland via sine to sejre allerede kvalificeret sig til De Panamerikanske Mesterskaber i Uruguay fra den 22. til 29. juni. Her skal der findes tre deltagere til det kommende håndbold-VM i 2015 i Qatar.