Grønland i Tivoli for 34. gang

I dag åbner Tivoli i København for 34. gang døren til årets store grønlandske event med musik og dans og masser af hygge og gensynsglæde.
30. juli 2009 05:31

Tivolis slotsplads omdannes til markedsplads med boder med blandt andet grønlandsk design og husflid, ligesom der også vil være mulighed for at købe moskus-kebab, hilse på julemanden og tage til kaffe-mik.

Hver dag frem til og med lørdag er der kajak-opvisning på Tivoli Søen, og blandt de mange musikalske indslag kan nævnes Miniput Band fra Qasigiannguit, Nanoq Band, rapperne The Dynamouz, Grønlands svar på Svage Rose Liima Inui og endelig Rasmus Lyberth.

Grønland i Tivoli er årets største kulturbegivenhed uden for Grønland, og tusindvis af mennesker ventes at dukke op i Tivoli i de kommende dage.

Eventen arrangeres af Foreningen Grønland i Tivoli, som opstod tilbage i 1976, og hvert år er arrangementet vokset og vokset. De senere år har op mod 100.000 mennesker på tre dage besøgt Tivoli. Foreningens mål er at udbrede kendskabet til grønlandsk kultur og grønlandske produkter.

I eftermiddag er der blandt andet danseshow med Tulugaq, der betyder Ravnen.