Benjamin Krarup Hammeken er en ud af tre grønlandske piloter, der fik overrakt deres eksamensbeviser 20. februar.Foto: Privat

Grønland har fået tre nye piloter: Drengedrøm gik i opfyldelse

I sidste uge blev tre grønlandske piloter færdiguddannet. Det har været intensivt og hårdt, lyder det fra den ene.

- Det er helt fantastisk, siger den 25-årige nyuddannede pilot Benjamin Krarup Hammeken.

Han en ud af tre nye grønlandske piloter, der fik overrakt deres eksamensbeviser 20. februar. De har alle bestået pilotuddannelsen ved Center Air Pilot Academy i Roskilde, hvor de har gået i to år.

Isak Chemnitz Frederiksen er også meget glad for sin nye titel:

- Det har været meget intensivt og hårdt. Så det er dejligt at være færdig og være klar til den rigtige verden. Det er først nu, at udfordringerne begynder, fortæller den 22-årige.

Isak Chemnitz Frederiksen har drømt om at blive pilot, siden han var lille. Privatfoto.

En drengedrøm

Det har altid været en drengedrøm for Isak Chemnitz Frederiksen at blive pilot:

- Når vi var på ferie, har jeg altid kunnet lide at se motorerne starte, og flyvningen har været noget, jeg godt kunne lide. Når vi i børnehaven gik udenfor og kiggede op, så kan jeg huske Dash 7, der fløj hen over hovedet på os, siger han.

I løbet af uddannelsen skal de studerende flyve 10 gange. Den sidste tur skal de flyve alene, og særligt det gjorde stort indtryk på de unge mænd.

- Det var virkelig fedt. Jeg blev helt glad, og jeg var rigtig nervøs i starten. Men da jeg første gang kom ud, så var det virkelig fedt. Det føltes bare som om, jeg kunne det hele, siger Benjamin Krarup Hammeken.

Inden han startede på Center Air Pilot Academy, læste han biokemi på Københavns Universitet. Han fandt dog ud af, at det ikke var det rette studie for ham og skiftede.

"Du er parat"

At flyve alene var også en speciel oplevelse for Isak Chemnitz Frederiksen.

- Da han (underviseren, red.) så endelig sagde: "du er parat" og sendte mig afsted, så var det som om, at der stadig var nogen, der hjalp mig. Men da jeg kiggede til siden, så var der ikke nogen. Nu var der ikke flere undskyldninger, nu var det mig. Det var en fed følelse af frihed, siger han.

Og Benjamin Krarup Hammeken er stolt over at blive færdig:

- Jeg er rigtig stolt af mig selv over, at mig og mine klassekammerater er blevet færdige. Jeg er rigtig stolt over, at vi kom igennem og klarede os så godt, som vi gjorde.

- Det er helt vildt denne her følelse af, at man er færdig med noget. Det var så stort, og hele familien var nede og hilse på og sige tillykke, siger han.

De tre nyuddannede piloter er ud over Benjamin Hammeken Krarup og Isak Chemnitz Frederiksen også Suluk Lyberth. De har fået tilbudt korttidsansættelse hos Air Greenland.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt