Grønland hører hjemme i VM

Grønland skal i fremtiden spille med i de fleste verdensmesterskaber i håndbold, og det er en ganske realistisk forventning.
Skrevet af Mads Fisker
30. januar 2011 17:50

Sådan lyder det fra formanden for Grønlands Håndbold Forbund på dagen, hvor det danske herrelandshold vandt sølv ved VM i Sverige.

- Hvis det grønlandske landshold organiserer sig ordentligt, er jeg sikker på, at det i fremtiden kan spille med i de fleste verdensmesterskaber, siger formand Boas Møller.

Han har oplevet den netop afsluttede slutrunde fra nærmeste hold. Og fra tilskuerpladserne i de svenske arenaer har han især holdt øje med de hold, som Grønland skal kæmpe med om fremtidige VM-billetter ved de såkaldt pan-amerikanske mesterskaber.

- Jeg lagde mærke til, at både Chile og Brasilien ikke var særligt godt kørende. Og jeg tror godt, vores grønlandske hold kan matche i hvert fald de to lande, mens Argentina omvendt så rigtig stærke ud, vurderer Boas Møller.

Grønland har tre gange tidligere deltaget ved VM i herrehåndbold. I 2001, 2003 og 2007 med en placering som nummer 20 i 2001 som den bedste.