Grønland fastholder kravet om CIA's undersøgelser

Grønland fastholder kravet om en uvildig undersøgelse af CIA's påståede ulovlige fangetransporter gennem grønlandsk luftrum. Det understreger formanden for Naalakkersuisut, Kuupik Kleist i dag overfor dagbladet Politiken. Han vil på et møde med regeringen i slutningen af denne måned kræve, at den ombestemmer sig.
12. oktober 2011 16:27

Det er første gang Kuupik Kleist melder klart ud i sagen. Og hans udmelding kommer dagen efter, at Inatsisartuts Udenrigs- og sikkerhedspolitiske udvalg går i fuld politisk enighed har vedtaget at fastholde kravet om en undersøgelse, og samtidig har indkaldt Kuupik Kleist i samråd for at få afklaret, hvad han indtil nu har foretaget sig i sagen.
Men nu melder Kuupik Kleist altså klart ud, at han fortsat vil kræve en undersøgelse af CIA-flyvningerne.
I Folketingets spørgetid  i dag blev sagen taget op af Enhedslisten overfor udenrigsminister Villy Søvndal, der dog ikke gav noget svar på, hvorfor hans parti pludselig har taget en kovending i forhold til en uvildig undersøgelse.
- Et centralt spørgsmål er om yderligere undersøgelser vil give noget svar, lød det blot fra Villy Søvndal. Og hans svar fik Frank Aaen fra Enhedslisten, der er regeringens parlamentariske sikkerhedsnet, til at advare om, at den nye regering tilsyneladende viderefører den gamle regerings tradition med aldrig at undersøge noget som helst.