Grønland bliver snart et mineland igen

Det ligger nu klart, efter True North Gems har fundet investorer og nu har både penge og aftaler klar, så de snart kan gå i gang med at anlægge sin rubin- og pink safir-mine ved Aappaluttoq-forekomsten.
12. september 2014 05:57

Pengene kommer fra det norske entreprenørselskab Leonhard Nilsen & Sønner, LNS, som allerede ejer en femtedel af True North Greenland og nu investerer yderligere 11 millioner canadiske dollars, svarerende til 58 millioner kroner.  

LÆS OGSÅ Norsk rigmand ser frem til mine

- Vi var så heldige, at der var flere mulige investorer, og den løsning, vi kom frem til, indeholder midler, der gør det muligt at gå i gang næsten med det samme. Samtidig har vi fået en investeringspartner, som vi kender godt og har tillid til, og som i forvejen har indgående kendskab til projekter, siger direktør for True North Gems Greenland, Bent Olsvig Jensen.

Stor interesse for projektet
Interessen for projektet er stor og selskabet har allerede modtaget over 300 jobansøgninger, fortæller direktøren.
- Vi har altså ikke arbejde til alle. Men de mange personer, der har henvendt sig, kan være sikre på at vi har registreret alle henvendelser og vil behandle dem seriøst, når der skal ansættes, både på kort og på længere sigt, når der skal ansættes flere, siger han.

LÆS OGSÅ True North Gems klar til start