Grønlændere i Aarhus har fået nyt værested

Aarhus Kommune og Kirkens Korshær har åbnet et nye værested for grønlændere bag ved badeanstalten Spanien på Aarhus Havn.
Skrevet af Martine Lind Krebs
02. maj 2014 05:40

Udgangspunktet har været at aflaste byens Klostertorv, hvor en stigende gruppe socialt udsatte, heriblandt grønlændere, godt kan lide at hænge ud. Men kommunens social- og beskæftigelsesrådmand Thomas Medom understreger, at meningen ikke er at tvinge de grønlandske socialt udsatte et bestemt sted hen, men at skabe et bedre tilbud til dem end tidligere.

- Vi kan tilbyde et værested, hvor der er lidt flere aktiviteter og lidt mere værdighed for de her mennesker. Det er jeg rigtig stolt af, siger han til TV2 Østjylland
På det nye værested bliver der aktiviteter i løbet af dagen, mad og en varm seng til dem, der mangler det. Desuden vil kontanthjælpen blive udbetalt i Værestedet og der vil være mulighed for at få hjælp og støtte til for eksempel alkoholbehandling og jobsøgning.

Værestedet etableres i første omgang som et ét-årigt forsøg i et samarbejde mellem Kirkens Korshær Aarhus og Socialforvaltningen i Aarhus Kommune. Det vil koste 2,5 millioner kroner at drive, hvoraf Kirkens Korshær skyder en halv million kroner ind i det og står for driften.

Adressen på det nye værested er Spanien 61. Det er også åbent for andre end grønlændere, men der vil være dobbeltsproget personale til stede. Lederen af stedet er Kristian Blæsbjerg, som tidligere har været leder af en Kirkens Korshær-varmestue i Aarhus.

I forvejen drives beskæftigelsesprojektet Kammak i Aarhus, og Kofoeds Skole tilbyder også aktivering for byens socialt udsatte grønlændere.