Grønlænder sigtet for drab

En 39-årig dansk-grønlandsk mand er i dag blevet sigtet for drabet på den 46-årige pædagog Judy Meiniche Simonsen.
Skrevet af Martine Lind Krebs
10. februar 2012 06:11

Hun blev fundet afklædt og knivdræbt ved Hald Sø i Dollerup Bakker tæt ved Viborg onsdag, efter at hun havde været alene på gåtur med den nu tiltalte mand tirsdag aften.

I forbindelse med eftersøgningen af manden blev hans navn og hans billede offentliggjort og er således allerede kendt i pressen. Han blev anholdt efter en biljagt i går, hvor han blev kvæstet i et færdselsuheld og var derfor ikke til stede ved grundlovsforhøret i dag. Politiet har endnu ikke kunnet afhøre ham. Meldingerne lyder, at han er uden for livsfare, men bliver holdt i kunstigt koma indtil videre.

Den 39-årige er søn af et af de 22 børn, der i 1951 blev deporteret til Danmark som led i det meget kritiserede Eksperiment. Hans mor fik 5 børn, der alle blev anbragt i pleje, før hun selv blev slået ihjel i 1974. Ifølge mandens søster, der bor i Østgrønland, var det denne nyhed, der for alvor startede mandens kriminelle løbebane. Det siger hun til DR.

Manden var idømt psykiatrisk behandling uden tidsbegrænsning og boede på det åbne bosted Blåkjærgård i Viborg. Hans tidligere domme lyder på både tyveri, overtrædelse af våbenloven, ildspåsættelse og grov vold, oplyser B.T.

Retten i Viborg sigtede ham i dag for drab, grov voldtægt eller voldtægtsforsøg samt tyveri af to biler. Han er varetægtsfængslet frem til den 9. marts, og retten besluttede desuden, at han skal mentalundersøges.