Græsrødder savner dybde i Alcoa-debatten

Foreningerne for og imod Alcoa-projektet savner mere dybdegående debat. Og ville gerne selv have deltaget i den direkte transmitterede debat torsdag aften, som efter deres opfattelse handlede for meget om økonomi.
Skrevet af Per Andersen
19. november 2011 12:25

Kulturhuset Katuaq dannede rammen torsdag aften i debatten om Alcoas fremtid. Foreningen Aatsitsivik soqutigaarput (Vi går ind for smelteren) fulgte også med spænding, da organisationer og partier debatterede emnet.

Aatsitsivik soqutigaarput mener, at debatten i den grønlandske del kunne have været mere livlig.

- Vi synes, at der er for lidt viden omkring Alcoa-projektet fra samfundets side. Selvfølgelig kunne vi fra vores forening havde informeret mere, og vi savner en dybdegående debat om dette projekt. Det var dog fint, at både foreninger, organisationer og partier var med i debatudsendelsen. Foreninger som os, samt dem som er imod projektet, kunne måske have fået mulighed for at deltage, siger Aqqalu Skifte som er formand i Aatsitsivik soqutigaarput.

Foreningen, som omvendt er imod Alcoa-projektet, Kalaallit Nunatsinni Aluminiumik Aatsitsivik Naaggaarpara, mener, at debatten var for overfladisk.

- Der blev fra partiernes side debatteret meget om udgifter til Alcoa-projektet. Jeg savner at høre partiernes egen synspunkter vedrørende beskyttelse af kulturen og samfundet. Det er det som skal debatteres mere, siger Bjarne Lyberth, der er formand i foreningen imod Alcoa-projektet.

Begge foreninger ønsker, at der sendes flere debatudsendelser om Alcoa-projektet.