Godt nyt for tegneserieelskere

I dag udgiver Forlaget Ilinniusiorfik - Grønlands Undervisningsmiddelforlag - en bog der både kan glæde elskere af tegneserier - og folk, der interesserer sig for Grønlands historie.
Skrevet af Karsten Sommer
16. august 2012 08:00

Kort sagt: Den dygtige tegner Nuka K. Godtfredsen er klar med bind nummer 2 i tegneserieværket Oqaluttuaq, hvor han fortæller Grønlands historie i, hvad der skal ende med at blive i alt 4 flotte tegneseriebøger.

Den historiske rejse begyndte sidste år med udgivelse af ”De første skridt”, der omhandlede Grønlands forhistorie for små 5000 år siden.

I det ny og andet bind - ”Hermelinen/Ukaliatsiaq” bevæger vi os 3500 år frem i tiden.

Vi befinder os i 1100-tallet blandt Tunit-menneskene, længst mod nord i Grønland og Canada. Samtidig bosætter bønder fra Island, Norge og de Britiske øer sig i Sydgrønland, og grupper af inuit går over MacKenzie-floden, på grænsen mellem det vestlige og østlige Arktis. Inuit træder for første gang ind i historien om arktisk Canada og Grønland.

Nuka K. Godtfredsen har arbejdet tæt sammen med arkæologen Martin Appelt fra Danmarks Nationalmuseum, så historikken er korrekt.

Det ny tegneseriebind udkommer lige som sidst på både grønlandsk, dansk og engelsk. Tegneserien er på 60 sider med flotte illustrationer og klare tekster placeret i talebobler.

Det forventes at de to næste bind i serien udkommer i løbet af de næste 4 år.