Foto: Royal Greenland/Emil Mølgaard

Godt gang i loddeindhandlingen i Qeqertarsuaq

Fiskerne i Qeqertarsuaq har i de sidste uger haft travlt med at indhandle lodder til Royal Greenlands fabrik i byen. De indhandlede lodder, skal bruges som agn i fiskeriet efter hellefisk i Qeqertat, Upernavik og bygder samt Qaanaaq.

20-25 fiskere i Qeqertarsuaq skal indhandle 100 tons lodder, og indtil videre er der indhandlet cirka 70 tons,

det fortæller Royal Greenland på sin hjemmeside.

- Indhandling af lodder giver god beskæftigelse for et dag- og aftenhold på Royal Greenlands fabrik i Qeqertarsuaq. Fiskerne indhandler efter en landingsplan, hvor de hver især indhandler cirka et tons hver anden dag. Der indhandles cirka 13 tons lodder dagligt, fortæller Emil Mølgaard, der er fabrikschef i Qeqertarsuaq.

Fabrikken i Qeqertarsuaq indhandler også hellefisk og torsk, men i øjeblikket koncentrerer fiskerne sig om loddefiskeriet.

- Lige i øjeblikket foretrækker fiskerne at fiske efter lodder fremfor at fiske torsk. Loddefiskeriet foregår lige uden for byen - og der masser af dem. Så indhandling af lodder giver god beskæftigelse til både fiskere og vore medarbejdere på cirka i alt 14 personer i et dag-og aftenhold, fortæller Emil Mølgaard til RG.gl.

De indhandlede lodder fryses ind i blokke og bliver sendt til videre til Royal Greenlands fabrikker og indhandlingsanlæg i de nordligere områder, hvor de benyttes som agn under fiskeriet efter hellefisk.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl