Godkender, men vil justere senere

Lønmodtagerorganisationen SIK følger Siumuts linjen i råstofdebatten. Der bør indføres gebyr for udførelse af råstoffer, hedder det i organisationens nytårsudtalelse. Læs hele udtalelsen.
Skrevet af Noah Mølgaard
02. januar 2013 09:15

SIK og medlem af Naalakkersuisut for råstoffer Ove Karl Berthelsen havde en dialog inden storskalaloven blev vedtaget, hvor SIK bakkede op om loven, der sætter rammer for løn- og arbejdsforhold ved eventuelle storskalaprojekter. SIK's formand Jess G. Berthelsen udelukker ikke yderligere krav til loven.

- SIK har brugt megen tid i forbindelse med storskalaloven. Det har været et meget vigtigt arbejde for os, da det har været enormt vigtigt for os, at social dumping ikke indføres i Grønland. Vi har brugt alle vore kræfter på, at der ikke indføres social dumping i Grønland, siger Jess G. Berthelsen i sin nytårsudtalelse.

- Den vedtagne lov anser vi ikke som optimal, men vi har udtrykt at vi kan leve med den. Vi vil heller ikke løbe fra vores standpunktstagen. Selvfølgelig skal der rettes visse steder i loven, men vi håber at rettelserne gennemføres i 2013. For vi har ikke ønsket at bruge tiden til at forsinke loven – men vi har ønsket at få indflydelse, siger Jess G. Berthelsen.

Han følger også Siumuts linje, hvor partiet fastholder kravet om indførelse af gebyr for udførsel af råstoffer. SIK anbefaler derfor, at Naalakkersuisut kigger på en norske lovgivning om råstoffer som ifølge organisationen er blandt verdens bedste.