Royal Greenland Gode regnskabstal for første halvår

Det går fortsat godt for Grønlands største fiskerivirksomhed, Royal Greenland.
Halvårsregneskabet for 2019 viser en solid fremgang med et resultat før skat på 87 millioner kroner, mod 50 millioner kroner i samme periode sidste år Foto © : Inga Egede/Royal Greenland
Skrevet af Karsten Sommer
05. september 2019 14:28

Halvårsregneskabet for 2019 viser en solid fremgang med et resultat før skat på 87 millioner kroner, mod 50 millioner kroner i samme periode sidste år, fortæller Royal Greenland i dag.

Den solide fremgang skyldes i høj grad den fortsatte gunstige udvikling i salget af fiskerikoncernens kerneprodukter, kogte og pillede rejer, hellefisk samt snekrabber.

Godt nok har Royal Greenland solgt mængdemæssigt færre rejer i 1.halvår, men verdensmarkedsprisernes stigning på rejer, gør at indtjeningen alligevel viser markant fremgang.

Også hellefisk og snekrabber viser fremgang.

Det ordinære resultat suppleres dog af en fortjeneste på 141 millioner kroner ved salg af trawlerne Sisimiut og Qaqqatsiaq.  

Til gengæld investeres i to nye trawlere, den ene trawler, Sisimiut, er leveret i juni i år, medens den næste, Avataq, leveres i oktober i år.

En tredje trawler til erstatning af Nataarnaq er bestilt til levering i 2021, fortæller Royal Greenland

Royal Greenlands samlede halvårsresultat udgør 228 millioner kroner, og forventningerne til 2019 er grundlæggende en fortsat positiv udvikling.