GME stopper aktiesalg

Greenland Minerals and Energy har suspenderet al handel med selskabets aktier. Det sker, efter at Naalakkersuisut er blevet enige om at fastholde nul-tolerance-politikken over for uran indtil videre.
02. august 2010 16:18

Klokken kvart over 8 i morges suspenderede Greenland Minerals and Energy deres aktiehandel. Det skete i en meddelelse til den australske børs.

Ifølge reklameavisen Kunannersuit News, en avis om urnaproduktet, som Greenland Minerals and Energy har husstandsomdelt, skal selskabet rejse 300 millioner kroner, hvis mineprojektet i Kvanefjeldet ved Narsaq skal fortsætte i fremtiden.

Og uden en opblødning på nul-tolerance-politikken ved efterårssamlingen er det svært at få investorer til at kaste de penge i projektet.

Allerede nu er Greenland Minerals and Energy ved at pakke sammen ved Kuannersuit for i år:

- Vi er stoppet med at bore for denne sæson, men det havde vi gjort alligevel. Vi har boret 9.600 meter ud af 10.000 planlagte meter. En borerig er brudt sammen, så i stedet for at starte forfra med at bore nye huller, afslutter vi nu de huller, vi er begyndt på, siger Roderich McIllree til Sermitsiaq.ag.

I løbet af næste uge skal Greenland Minerals and Energy holde møde med Naalakkersuisut om Kvanefjeldets fremtid.