GM revance i badminton

Iidui Broberg fra ABK Aasiaat blev kredsmester i Diskobugten efter en spændende finale.
Skrevet af Noah Mølgaard
20. februar 2012 10:28

Der har været afholdt kredsmesterskab i Ilulissat, hvor badminton spillere fik afviklet 163 kampe i løbet af lørdag og søndag.

Finalerne i herre- og damesingle blev tætte opgør. Hos damerne var der tale om dobbelt revance. Det er kampene mellem Iidui Broberg fra ABK Aasiaat og Juliane Brønlund fra JBF Ilulissat.

Juliane Brønlund slog den talentfulde Iidui Broberg, der oprindeligt kommer fra Qeqertarsuaq, ud af GM-turneringen sidste år. Og de to spilleres mødtes igen i Ilulissat, hvor Juliane Brønlund vandt puljekampen med 21-16, 21-16.

De to spillere mødtes igen i finalen, og der trak Iidui Broberg det længste strå, da hun vandt over den 46-årige veteran med 19-21, 21-11 og 23-21. Hedvig Broberg var ellers klart foran i tredjesæt, men en gummiarm i slutningen af kampen var tæt på at sætte hendes føring over styr.

- Vi kan vist konstatere, at der tale om generationsskifte hos dameseniorer i Diskobugten, siger formanden for badmintonforbundet GBF Michael Kleist til KNR.

Juliane Brønlund har været en af de bedste spillere i Grønland gennem flere årtier, og vandt også sølv ved sidste GM. Men de unge spillere fra Qeqertarsuaq har været på vej i de sidste par år.

Iidui Broberg blev kåret som kredsmesterskabets fighter hos seniorer, mens Cecilie Hansen fra JBF blev kåret som fighter hos ungdommen.

Hansigne Broberg som er udtaget til Arctic Winter Games fik fairplay prisen hos seniorer, og ungdomsrækkernes fighter blev Patrick Jensen fra JBF Ilulissat.

Der var også spændende finale i herresingle, hvor JBF spillerne Karl Jakob Thomassen og Ukatu Kristensen mødte hinanden i finalen. Ukatu Kristensen vandt ellers første sæt med 21-19, men trætheden meldte sig i anden og tredje sæt, hvor Karl Jakob Thomassen vandt med 21-12 og 21-16.

Ukatu Kristensen fik også guldmedalje, da han sammen med Michael Kleist vandt i herredouble, hvor de slog Karl Jakob Thomassen og Hans Henrik Heilmann med 21-18 og 21-13. Og Michael Kleist fik endnu en guldmedalje, da han vandt i mixdouble sammen med Juliane Brønlund, hvor de slog Ukatu Kristensen og Luuiisa Hansen med 21-10 og 21-12. Iidui Broberg og Hansigne Broberg vandt i damedouble.

Klik på linket forneden for at downloade hele resultatet.