GM i snowboard blev et tilløbsstykke

Der var over 50 deltagere til årets GM i Snowboard & Freestyle ski, der blev afholdt i Nuuk i påsken. Konkurrencen forløb uden større problemer trods ringe snemængder.
Skrevet af Louise M. Kleemann
06. april 2010 15:33

- Vi har oplevet et imponerende højt niveau, udtaler Jens Olsen fra Skiforbundet. Han fortæller, at interessen for snowboard også er stigende blandt pigerne.

- Det er super positivt, at der i år har været en del piger og kvinder der var med til GM. Så eneste negative udsagn vi kan komme med er, at der var et par ridere der fik skader, siger Jens Olsen.

Det blev Akannguaq Lennert og Malik Olsen der løb med henholdsvis første og andenpladsen ved GM i SkierCross. Jens-Jakob Lennert Sandgreen fik bronzemedaljen.

GM i BoarderCross blev vundet af Rene Steenstrup efterfulgt af Sunavana F. Berthelsen samt Ado Møller.

Hos Snowboarderne var ”Årets Rider 2009” Michael Damgaard. Han tog med hele 93 point et sikkert Grønlandsmesterskab hjem foran Nukaaka F. Berthelsen og Johannes B. Boassen.

Hos Skiierne blev det ikke uventet Emil Brandt Olsen der løb med titlen foran Malik Berthelsen. Bastian Nystrup blev nummer 3.

Søndag blev den udsatte Big Air konkurrence afviklet. I Snowboard Big Air vandt Michael Damgaard endnu et sikkert mesterskab. Nummer 2 blev Sunavana F. Berthelsen og på 3. Pladsen kom Johannes B. Boassen.

Hos Skiierne blev Malik Berthelsen mester foran Emil B. Olsen og med Lars Christian Heilmann på en 3. Plads.

Hos kvindernes seniorer var der guld til Nanna Lennert og sølv til Arnaq B. Egede samt bronze til Mie Chemnitz i disciplinen BoarderCross.

I Slopestyle vandt Maria Grødem, nummer 2 blev Julia Billmann og på tredjepladsen kom Arnaq B. Egede.

I Big Air var der guld til Julie Biilmann og sølv til Nanna Lennert.

Det var AWG guldvinder, Snowboarderen Mikkel Olsen, der brækkede den ene fod i sit sidste finalehop i Big Air. Han kommer derfor ikke med til DM i Norske Hemsedal, der afvikles i næste uge.