GM i netskak skal afgøres på islandsk

Grønlands første mesterskab i internetskak bliver afholdt på fredag. Det er den største skakklub i Island, Huginn, der i samarbejde med Nuuk skakklub arrangerer turneringen.
Foto © : Nuuk Skakklub, Malik Brøns
29. december 2016 07:49

Det er i sammenhæng med, at den islandske skakklub afholder deres årlige internetmesterskab, at man har inviteret de grønlandske spillere med i turneringen.

Og det er noget der glæder formanden for Nuuk Skakklub, Malik Brøns, som selv skal deltage i mesterskabet. Han håber, at det giver anledning til fremtidige skakturneringer over internettet.

- Når det kommer til skak er Island vores bedste venner, de har virkelig rykket spillet frem her i landet de seneste par år. Det her er endnu et skridt fremad for skakkulturen, og jeg ser gode muligheder for yderligere skakturneringer for vores egne spillere, siger Malik Brøns.

Disciplinen for turnering vil være lynskak med 3 minutter og 2 sekunders tillægstid for hvert træk til spillerne i 11 runder. Den bedste placerede grønlandske deltager i turneringen, får lov til at kalde sig grønlandsk mester i netskak.