GM i maraton løbes i midnatssol

Førhen har det været Nuuk maraton, der også har fungeret som det grønlandske mesterskab, men Grønlands Idræts Forbund (GIF) har i år besluttet, at man fremover vil lade værtsbyerne variere som i alle andre sportsgrene. I år er det ASP Aasiaat, der er arrangører af mesterskabet, som foregår d. 29. juni.
Skrevet af Peter Troelsen
04. juni 2012 08:09

Der forventes i omegnen af 300 deltagere til årets GM i maraton, og arrangørerne har allerede på nuværende tidspunkt fået tilmeldinger fra nogle af landets bedste maratonløbere. Det tyder på en sluttid under 2 timer og 50 minutter for mændene. Det forventes af vinderen af kvinderækken vil bruge cirka en time længere om de 42,190 km.

- Løbets status som det officielle grønlandsmesterskab har motiveret mange til at træne målrettet mod maraton distancen. Men der er også mange, der vil deltage for at teste deres egen formåen, og det er også det vigtigste i et maratonløb, siger Hans Rafaelsen, der er blandt arrangørerne fra ASP Aasiaat til GIF.gl.

Da løbet skydes i gang kl. 21.00, vil størsteparten af løberne være i gang med deres bedrifter når klokken passerer midnat, og det vil give de forhåbentligt mange tilskuere en unik oplevelse. Der er fra arrangørernes side sørget for mad og drikke, og den musikalske underholdning til løbere og tilskuere er også sikret.

- Ruten bliver på 10,5 kilometer, der skal løbes i 4 omgange. Det starter med løb rundt om byen og ruten fortsætter ud til lufthavnen, inden løberne returnerer til byen. Der løbes også halvmaraton, og deltagerne, der ikke tør binde an med de to lange distancer, kan prøve kræfter med 10 eller 4,2 km, fastslår Hans Rafaelsen, der ser frem til at tilmeldingerne vælter ind. Sidste frist for tilmelding er på løbsdagen i APS klubhus.