GM i marathon blev blæsende affære

Sørine Petersen og Frederik Brummerstedt er nye grønlandsmestre i marathon efter et hårdt løb i Maniitsoq, der blev ekstra hårdt på grund af vejret.
07. september 2013 16:06

Frederik Brummerstedt er ny grønlandsmester i Marathon. Det står klart efter dagens mesterskaber i Maniitsoq.

Flere knæoperationer, en fødselsattest der er begyndt at gulne lidt i siderne og et forfærdeligt vejr var ikke nok til at stoppe Frederik Brummerstedt, der kom i mål efter 3.02.08.

En tid der på grund af det dårlige vejr hører til hans absolut langsomste, men alligevel kom han i mål langt foran de næste.

- Jeg havde regnet med, at jeg kunne klare det i dag, fordi det blæser meget og regner og er koldt. Jeg er vant til at løbe i sådan noget vejr, siger Frederik Brummerstedt fra Nuuk.

Han glædede sig gevaldigt, da han endeligt var kommet i mål efter den 42.195 km lange strabadsetur var blevet tilbagelagt i dagens hurtigste tid.

- Det var dejligt, og der var mangefolk. Det er ikke min bedste tid. Det er min dårligste tid i dag. Det er også på grund af vejret. Det blæser oppe på lufthaven, hvor vinden er meget stærk. Vi løb i alt 20 km på lufthavnensbanen. Og det var rigtigt hårdt deroppe synes jeg.

Hvorvidt Frederik Brummerstedt også er klar til at forsvare sit Grønlandsmesterskab næste år er han dog ikke helt sikker på. Alderen og flere knæ oprationer trykker.

- Ja det får vi se. Jeg er ikke ung mere. Jeg er snart 48 år gammel men det håber jeg, at jeg kan, lyder det altså fra Frederik Brummerstedt, som bliver 48 i næste måned.

Tiderne blev:

Mænd:

Nr. 1 Frederik Brummerstedt, 3.02.08
Nr. 2 Anguteeraq Petersen, 4.05.48
Nr. 3 Sivert Thorsen, 4.38.25

Kvinder:

Nr. 1 Sørine Petersen, 4.25.36
Nr. 2 Salome Hansen, 4.42.38

De øvrige fire kvinder der deltog måtte alle udgå. Hos mændene måtte tre deltagere udgå.