Glade for støtteerklæringer

På teologistudiet gå de ansatte nu i brechen for at bevare en form for præsteuddannelse i Grønland.
Skrevet af Mads Lynge
07. maj 2012 06:59

- De studerende og ansatte på teologiuddannelsen ved Ilisimatusarfik glæder sig over de mange støtteerklæringer og sympatitilkendegivelser, vi har set, siden det blev kendt, at Naalakkersuisut overvejer muligheden af at nedlægge præsteuddannelsen i Grønland.

Det skriver lektor, ph.d. Flemming Nielsen, og afdelingsleder, dr.theol. Aage Rydstrøm-Poulsen i en pressemeddelelse, og fortsætter:

- Vi glæder os ikke mindst over, at biskop Sofie Petersen i AG er citeret for, at hun ønsker uddannelsen bevaret her i landet, og vi deler hendes ønske om, at flere bachelorer vælger at blive præster.

- Vi er parate til i samarbejde med kirken at udvikle fremtidens præsteuddannelse på vort lands præmisser, så den bliver endnu mere målrettet præstegerningen uden at svække de akademiske krav. Vi er ligeledes parate til i samarbejde med kirken at arbejde for oprettelse af en pastoral-seminarieuddannelse i Grønland.

Biskop Sofie Petersen har blandt andet tidligere udtalt.

- Jeg ser ikke med milde øjne på det her. Der er i forvejen for få teologiske bachelorer, så med den nye uddannelsesstrategi vil vi slet ikke få uddannet præster nok i Grønland.

Naalakkersuisuts uddannelsesstrategi er på Inatsisartuts dagsorden den 30. maj.