Giv dit juletræ en kodimagnyl, så holder det længere

Mange har formentlig oplevet at stå med et halvvissent juletræ, der er begyndt at tabe nålene, allerede inden pynten er hængt på.
16. december 2013 06:16

Men Haveselskabet i Danmark har en række tip til, hvordan man kan hjælpe juletræet med at holde længere på sine nåle. En af deres idéer er, at give træet en kodimagnyl.

For det første skal man få fat på et træ, der er så friskt som muligt og hurtigt stille det i en spand vand, siger Haveselskabets havefaglige leder, Jesper Carl Corfitzen.

Så skal man skære mindst et par cm af den nederste del af stammen. Det sikrer, at træet kan trække vand op og holder dermed nålene ekstra friske.

Og så hjælper det, hvis man putter brusetabletter imod hovedpine i vandet, siger Haveselskabets ekspert.

- Den er god nok. Rødgran, omorika og blågran holder længere på nålene, hvis du plopper 1-2 brusetabeletter i vandet. Men det skal være hovedpinepiller, der indeholder acetylsalicylsyre som for eksempel i kodimagnyler. Jeg har selv prøvet tricket, og det hjælper, fortæller Jesper Corfitzen.

Det hjælper også, at placere træet så langt væk fra radiatorer eller brændeovne som muligt. Varme får nemlig et juletræ til at tørre ud hurtigere.